De Foundation

DE LUX LUKA FOUNDATION

De “Lux Luka Foundation - Lacrima ad Victoriam” is het orgelpunt van viif jaar strijd en loutering

die de ouders en zus van Luka Hemelaere intens hebben ervaren.

Lacrima ad Victoriam (vrij vertaald: een traan bij de overwinning) vindt zijn oorsprong in de loutering die mijn ouders hebben ervaren bij de ziekte van mijn broer Luka.


De Foundation heeft als doel, de voortzetting van de studie van het UZ-Gent die zich bezig houdt rpet het vroegtijdig opsporen van hersentumoren bij kinderen door middel van een fluor-merker, ook financieel te ondersteunen.


Het afscheid van Luka heeft dieptes die geen mens wil weten, en toch wil ik, midden de gevoelens van verdriet die ons naar het hart grijpen, bewust ruimte maken voor ·complementaire gevoelens van "dankbaarheid", al worden de mazen van Luka's afwezigheid nu dichtgebonden door diepe pijn, en missen we de traan van de overwinning.

Toch is er dankbaarheid voor gevoelens van intense liefde die Luka ons heeft gegeven en geleerd, voor de weinige hem en ons toebedeelde prachtige jaren die we samen hebben beleefd enwaarin hij met grote sterkte en dapperheid, met wilskracht en geduld, zijn ziekte heeft gedragen, en al zijn dromen had opgeborgen.


Dankbaarheid die ook Luka toonde voor- de jarenlange niet aflatende inzet van papa en mama. Mama die zich dag en nacht met een grote dosis positivisme engageerde voor Luka én voor Lacrima ad Victoriam.